Ett positivt besked

Tidigare idag var jag till ätstörningsenheten och jag kände mig väldigt positiv och på bra humör när jag gick det och det var ännu bättre när jag gick därifrån. Vi pratade som vanligt om hur det har gått med maten och hur jag har mått och under de senaste veckorna har jag mått bra och under veckan som varit har jag känt mig väldigt positiv. Under samtalet kom frågan om jag kände mig färdig med ätstörningsenheten och om jag var redo att avsluta min behandling där. Först blev jag rädd, vissa dagar känns det som att jag är färdig men andra inte och vi kom gemensamt fram till att jag är på god väg och att jag har kommit väldigt långt. Vissa saker som till exempel det här med att väga sig två gånger om dagen varje dag och få panikångest över att ha gått upp 2 hg har jag kommit ifrån och jag svälter inte mig själv på det sätt som jag gjorde innan. Jag har fortfarande problem med min viktfobi och att acceptera min kropp som den ser ut men det är något som jag kämpar och jobbar med hela tiden. Nu ska jag inte dit förrän i slutet på april och det var mitt val. Jag hade kunnat välja att inte boka någon tid alls men det kändes skönt att ha den tryggheten. Hon tror på mig och vet att jag kan klara det här på egen hand och det känns otrolit bra. Snart kan jag säga att jag inte har någon ätstörning längre, så underbart.

Ute snöar det och jag liksom många andra är så trött på detta väder. Nu vill jag bara ha vår och sommar men det lär nog dröja. Jag tänker stanna inne resten av dagen och eventuellt ta mig ut ikväll för att gå och träna, får se hur jag gör. Ha en bra dag!

En bild från helgen i Enhörna

Min lillebror Joachim och jag


En underbar helg

Förra helgen var jag hos mina föräldrar och det var en underbar helg med mys och god mat. Jag hälsade på min kompis Anna som nyss har fått en liten Olivia och det var så mysigt. Vi hade inte träffats sen 2007 och att träffa henne gav mig en massa ny positiv energi som jag kommer att leva på länge. Hennes lilla flicka var så himla söt och jag hoppas få träffa dem snart igen. Det blev även ett besök hos Charlotta och hennes lilla Herman som börjar bli stor nu och han kan verkligen konsten att charma. Min lillebror har köpt en fyrhjuling och den var jag självklart tvungen att testa. Jag fick även åka med när han körde och jag var helt slut efter den turen men det var så roligt.

Den här veckan har jag varit på Ur & Penn och det har varit så roligt, jag trivs verkligen där. Igår var jag och Sara hos Frida och hon bjöd på tacopaj och en god dessert. Nu ska jag snart ge mig iväg till jobbet och imorgon lördag är jag ledig, så underbart!

Ha en bra dag!

En ny vecka

Då var det dags för en ny vecka och idag har jag varit på en förskola där jag inte har varit förut. Det är kul att få komma till nya ställen och se hur de jobbar och få nya erfarenheter. Jag trodde att det skulle vara svårt att få timmar men hittills har det löst sig väldigt bra och imorgon ska jag till ytterligare en ny förskola. Just nu känns det väldigt bra att kunna kombinera jobbet på Ur & och Penn med att vikariera på förskolor. På torsdag ska jag vara på Ur & Penn och efter det åker jag och Mattias hem till Enhörna och min familj, längtar så. När jag är hemma ska jag hälsa på en tjejkompis som jag inte har träffat på väldigt länge och som nyss har fått barn, ska bli väldigt roligt.

Helgen som gått har varit väldigt lugn, jobbade i lördags och igår var vi en sväng till Gekås. Efter jobbet i lördags såg jag filmen "Coco-livet före Chanel" och den var så bra.

Nu ska jag krypa ner i soffan och ta det lugnt och sen är det dags för ett pass powerstep. Ha en fortsatt trevlig dag!


Paris

Satt och tittade på bilderna från Paris och jag vill så gärna åka dit igen!












Måndag

Det var ett tag sedan jag skrev och jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Skolan är nu slut och jag är nu lärare med inriktning mot förskola och förskoleklass. Det är både härligt och lite läskigt att skolan är slut, den har varit en trygghet samtidigt som det också har varit stressande. Nu ska jag bara ta reda på vad jag vill göra och det är inte det enklaste. Förra veckan och veckan innan var jag och vikarierade lite på några förskolor och sen har jag jobbat på Ur & Penn.

Idag har jag varit på ätstörningsenheten och det gick bättre än förra gången. Det går hela tiden upp och ner och det är en ständig kamp mot mina tankar. Jag har fortfarande svårt att acceptera min kropp och hur jag ser ut, jag låter inte mig själv njuta av det god som livet bjuder på utan är hård mot mig själv och straffar mig. Jag tycker att det går bättre och bättre med maten men har en bit kvar och tankarna som måste bli positiva. En stor del åt min vardag går åt till att fundera över hur jag ska gå ner i vikt och hur jag ska få den kropp jag vill ha och detta påverkar tyvärr mitt förhållande med Mattias och familjen. Jag bryter lätt ihop och stänger in mig i mig själv, då kommer tankarna om att jag inte vill leva och när jag har en dålig dag kan jag inte ens prata med min älskade mamma. En del dagar går åt till förnekelse, då har jag ingen ätstörning och att gå på ätstörningsenheten är bara fånigt, det finns de som har det mycket värre. Det syns ju inte på mig att jag har en ätstörning så hur kan jag ha en? Det är mycket som snurrar i mitt huvud.  


RSS 2.0